Bokföringsprogram förening
Trygghetsgaranti
 • Konteringsguider
 • Vanlig verifikationsregistrering
 • Kostnadsställen/sektioner
 • Molnbaserat med åtkomst via nätet

BL Förening i molnet

– bokföringsprogram för föreningar

BL Förening är ett bokföringsprogram med ett antal specialfunktioner som underlättar för föreningens kassör, bland annat bokföring mot olika kostnadsställen och budgetfunktion.

Kontoplanen i BL Förening är anpassad för ideella föreningar.


Inga omdömen satta
Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift). Debiteras årsvis (avtalet löper på ett år). Priset gäller för ett (1) företag i molnet.
Levereras online. Efter genomfört köp och efter att vi behandlat din order får du ett mejl med instruktioner för nedladdning samt din licensfil.
Skriv ut

BL Förening i molnet är ett Windowsbaserat, installerat bokföringsprogram med många smarta funktioner som effektiviserar redovisningen i din förening. Med vår molnlösning får du större flexibilitet genom att du kommer åt och kan arbeta med dina företagsdata från vilken dator som helst som har programvaran installerad och tillgång till internet.

Programmet är anpassat efter just föreningars särskilda behov. Alla grundinställningar i ­programmet är gjorda utifrån detta och kontoplanen för ideella föreningar är förvald i programmet. Dessutom har du möjlighet att redovisa kostnadsställen, vilket är mycket praktiskt i en ­förening bestående av olika sektioner, osv.

PRODUKTFAKTA

Löpande bokföring

Verifikationsregistreringen är mycket lättarbetad och snabb. De vanligaste in- och utbetalningarna får du hjälp med via konteringsguider som du kan välja om du inte vill arbeta med traditionell kontering.

Verifikationsregistrering

Du kan klara nästan all bokföring med hjälp av de konterings­guider som finns inlagda i programmet. Om du hellre vill kontera själv stänger du enkelt av guiderna. Snabbinmatning av datum, bläddring i kontoplanen, kontroll- och sökfunktioner är andra exempel på funktioner du kan utnyttja vid inmatningen.

Konteringsguider

Med hjälp av konteringsguider blir dina verifikationer konterade automatiskt genom att du väljer vilken typ av händelse det är. I och med detta behöver du inga kunskaper om konton, debet eller kredit – det tar konteringsguiderna hand om.

Kostnadsställen

Väljer du att jobba med kostnadsställen kan du få en ytterligare dimension i redovisningen. Du kan få en detaljerad rapportering utan att behöva öka antalet konton. Med kostnadsställe menas t ex olika sektioner i föreningen, aktiviteter/kampanjer, kommittéer, osv.

Budget

I programmet kan du lägga upp budget både på huvudkonton och kostnadsställen.

Inventarieförteckning

I programmet finns en inventarieförteckningen inlagd som en excel-fil. Den hjälper dig att hålla ordning på föreningens inventarier, maskiner och fordon.

Kontoplaner

BAS-kontoplanen för ideella föreningar är förvald i programmet. Kontoplanen innehåller över hundra konton för ideella föreningar och underlättar arbetet med den löpande bokföringen. Om du hellre arbetar med den ”vanliga” ­BAS-kontoplanen kan du välja den istället.

Rapporter

Det finns många färdiga bokföringsrapporter, t ex dagbok, huvudbok, momsrapport, balansrapport och olika resultatrapporter. Du kan antingen skriva ut en rapport eller förhandsgranska den på  skärmen.

Rapporterna är tydliga och enkla att förstå. Perfekta att visa/dela ut på styrelsemöten, ­sektionsmöten, osv.

Bokföringskontroll

Med hjälp av de kontroll- och sökfunktioner som finns i BL Förening är det enkelt att hitta eventuella fel i bokföringen eller se hur du konterat en viss verifikation. Du kan också på ett enkelt sätt kontrollera och stämma av ett visst konto utan att skriva ut en huvudbok.

SIE-import och SIE-export

Med SIE-import och SIE-export kan du överföra uppgifter från och till andra program som hanterar SIE-filer, t ex till och från huvudkassörens eller redovisningsbyråns bokföringsprogram.

Programfunktioner: 

 • Konteringsguider
 • Vanlig verifikationsregistrering
 • Kostnadsställen/sektioner
 • Budget
 • Kontoplan för ideella föreningar, den speciella idrottskontoplanen och den vanliga BAS-kontoplanen
 • Kontospärrar
 • Rapporter, t ex balans- och resultatrapport, som är redigerbara och som kan visa jämförelsesiffror, kostnadsställen/sektioner osv
 • Bokföringskontroll
 • SIE-import/-export
 • Fakturamall i excelformat
 • Utförlig manual direkt i programmet
 • Boken Redovisning i ideella föreningar i pdf-format
 • Momshantering
 • Skattedeklaration
 • Säker serverlagring
Detta ingår i supporten

I licensen för BL Förening i molnet ingår teknisk programsupport (menyer, funktioner, mm).

Med en licens på BLFörening i molnet får du även tillgång till alla uppdateringar som görs i programmet.

Användarmanual

I programmet finns en utförlig användarmanual. Det gör att du på ett mycket enkelt sätt kan få olika funktioner förklarade. Du kan söka dig fram till rätt avsnitt i användarmanualen direkt på skärmen med hjälp av innehållsförteckningen, sökordsregistret eller genom en fritextsökning.

Faktahjälp direkt i programmet

Med BL Förening i molnet har du tillgång till de praktiska handboken Bokföring som e-bok. Med en knapptryckning får du upp e-boken på skärmen och kan läsa och söka efter svaren på de frågor du kan tänkas ha. Något liknande finns inte i något annat ekonomisystem på marknaden.

Operativsystem

Programmet går att köra i Windows 10/8/7 och Windows Vista. BL Administration kan installeras i både 32- och 64-bitars operativsystem.

.NET Framework

För att installera BL Administration krävs att .NET Framework 4 finns installerat på datorn.

Utrymme

Själva programinstallationen behöver omkring 80 MB ledigt utrymme på hårddisken. .NET Framework upptar ca 450 MB diskutrymme. Dessutom behövs ledigt utrymme för de företagsdata som du kommer att registrera, vi rekommenderar minst 10 MB per upplagt företag.

Skrivare

Vissa funktioner i programmet kräver att det skapas en utskrift. Du behöver därför ha en fungerande skrivare installerad. Du kan komplettera med en filskrivare, som skapar en fil av utskriften, istället för att skriva ut på papper.

  Närliggande produkter

  Ideella föreningar

  IDEELLA FÖRENINGAR är en idealisk bok för dig som är engagerad i en ideell förening och som vill f...
  Föreningsprogram - Föreningsprogram, bokföringsprogram för din förening - ctl00_cph1_pg5400_bookImg
  Ideella föreningar

  Redovisning i ideella föreningar

  REDOVISNING I IDEELLA FÖRENINGAR är en heltäckande handbok för dig som sköter bokföring och bokslu...
  Föreningsprogram - Föreningsprogram, bokföringsprogram för din förening - ctl00_cph1_pg5173_bookImg
  Redovisning i ideella föreningar

  Styrelsearbete i föreningar

  STYRELSEARBETE I FÖRENINGAR är ett bra stöd för föreningsstyrelser både i det praktiska arbetet oc...
  Föreningsprogram - Föreningsprogram, bokföringsprogram för din förening - ctl00_cph1_pg5633_bookImg
  Styrelsearbete i föreningar

  Redovisning i bostadsrättsföreningar

  REDOVISNING I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR är en oumbärlig hjälp för dig som gör löpande bokföring och b...
  Föreningsprogram - Föreningsprogram, bokföringsprogram för din förening - ctl00_cph1_pg5614_bookImg
  Redovisning i bostadsrättsföreningar

  Ring oss!

  Mån-tors 08:30-16:30
  Fredag 08:30-16:00

  0650-541400

  Maila oss!

  Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

  info@blinfo.se

  Kontakta oss

  Kontakta mig

  Namn:* 
  Telefonnummer:* 
  Kontakta mig angående:

  * obligatorisk uppgift