Lan_fran_bolage.png

Lån från bolaget – eKurs

– tillåtna och förbjudna lån

Aktiebolagslagens låneförbud innebär att ett aktiebolag inte får lämna penninglån till en krets personer, däribland ägaren, som brukar kallas den förbjudna kretsen. Här tittar vi närmare på låneförbudet och de undantag som finns.

Se en film om eKursen »

Kursledare:
Lennart Andersson

Utbildningstimmar:
0.5 tim skatt

ekurs_devices_web.jpg
Inga omdömen satta
Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).
Kursen levereras online. Du har tillgång till kursen i sex månader från aktivering.
Skriv ut

Om eKursen Lån från bolaget

Aktiebolagslagens låneförbud innebär att ett aktiebolag inte får lämna penninglån till en krets personer, däribland ägaren, som brukar kallas den förbjudna kretsen. Här tittar vi närmare på bestämmelserna om låneförbud och på de undantag som finns.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar som redovisningskonsult, revisor eller till dig som på annat sätt kommer i kontakt med reglerna om lån från bolaget. Även du som är ägare eller delägare i ett fåmansföretag har nytta av den här kursen.

Förkunskaper

För att tillgodogöra sig kursen bör deltagaren ha grundläggande kunskaper när det gäller aktiebolag och skattereglerna för bolag och bolagsägare. 

Kursupplägg

Kursen består av inspelade föreläsningar samt ett textmaterial. Kursen innehåller även ett utdrag ur boken Fåmansföretag som handlar om lån från bolaget.

Kursledare 

Lennart Andersson arbetar som fristående skatte- och finanskonsult och har en bakgrund inom Skatteverket. Lennart är flitigt anlitad som föreläsare på skatte- och deklarationsområdet och har skrivit en lång rad böcker i dessa ämnen.

Kurslängd

eKursen motsvarar 0,5 timmes klassundervisning.

Kursintyg

Deltagare som genomför kursens samtliga avsnitt får ett kursintyg.

Användarvillkor

Inloggningsuppgifterna är personliga och du kan endast få kursintyg för en deltagare per köpt kurs.

Från registreringstillfället har du tillgång till kursen i 6 månader.

Kursinnehåll
 • Civilrättsliga regler förbjudna lån
 • Undantag från låneförbudet
 • Förvärvslåneförbudet
 • Skattemässiga regler
 • Nedskrivning/bortbokning av förbjudna lån

Andra kurser för dig:

eKurser - Kurser i ekonomi på distans - Lån från bolaget – webbkurs om reglerna och undantagen - ctl00_cph1_tabControll_pg5313_relimg
Fåmansföretag – eKurs
Läs mer »
eKurser - Kurser i ekonomi på distans - Lån från bolaget – webbkurs om reglerna och undantagen - ctl00_cph1_tabControll_pg14034_relimg
Interna aktieöverlåtelser – eKurs
Läs mer »
eKurser - Kurser i ekonomi på distans - Lån från bolaget – webbkurs om reglerna och undantagen - ctl00_cph1_tabControll_pg12901_relimg
Skatteplanering i fåmansföretag
Läs mer »

Så fungerar en eKurs

En eKurs är en kurs som du går via internet, dvs online. Du går kursen med hälp av din dator, smartphone eller surfplatta. Det innebär att du kan ta del av kursen i princip var du vill och när du vill.

En av fördelarna med en eKurs är att du går kursen helt i din egen takt. Du kan göra paus mitt i kursen. När du sedan återgår till kursen kommer du till det avsnitt där du senast befann dig.

En eKurs innehåller filmade föreläsningar i kombination med förtydligande texter och bilder. Flera av våra kurser innehåller dessutom övningsexempel där du kan kontrollera att du tagit till dig kursens innehåll.

När du köpt en eKurs får du en mejl med en inbjudan till kursen. Är du ny användare kommer du nu till en registreringssida där du skapar dina inloggningsuppgifter. Är du registrerad sedan tidigare kommer du via mejlet direkt till inloggningssidan.

Användarvillkor

Inloggningsuppgifterna är personliga och du kan endast få kursintyg för en deltagare per köpt kurs.

Från registreringstillfället har du tillgång till kursen i 6 månader.

  Ring oss!

  Mån-tors 08:30-16:30
  Fredag 08:30-16:00

  0650-541400

  Maila oss!

  Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

  info@blinfo.se

  kontakta-oss-2017-.png

  Kontakta mig

  Namn:* 
  Telefonnummer:* 
  Kontakta mig angående:

  * obligatorisk uppgift