avtal_formansbil_mall.png

Förmånsbil, avtal

– mall för avtal om förmånsbil (tjänstebil)

När en anställd får tillgång till en förmånsbil bör du som arbetsgivare upprätta ett avtal med den anställde där villkoren för förmånsbilen framgår. Med den här mallen skapar du snabbt och enkelt ett genomtänkt avtal om förmånsbil.

  Inga omdömen satta

  Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).

  Levereras online. Din produkt finns tillgänglig i 12 månader på Mina Sidor efter köpet.

  När en anställd får tillgång till en förmånsbil bör du som arbetsgivare upprätta ett avtal med den anställde där villkoren för förmånsbilen framgår. Det gäller t ex avtalstid, uppsägning, vem som får använda bilen och hur och vem som ska stå för olika kostnader gällande bilen.

  Vår mall för avtal om bilförmån är skriven utifrån hur ett avtal om förmånsbil normalt ser ut. Du kan dock ändra i avtalsvillkor genom att redigera i filen.

  Litet mer om avtal om förmånsbil

  Får den anställde använda arbetsgivarens bil privat är det normalt en skattepliktig förmån. Reglerna om bilförmån innebär att den anställde ska beskattas för privat användning av en bil som hon eller han har tillgång till genom sin anställning. Det behöver inte ens vara den anställde själv som använder bilen för att det ska uppstå en bilförmån. Om en närstående till den anställde får disponera bilen uppkommer också en bilförmån som den anställde får skatta för. Bilförmån beskattas alltid schablonmässigt. Det innebär att förmånsvärdet beräknas enligt särskilda allmänna råd från Skatteverket.


  130 dokumentmallar för 699 kr

  Använd våra dokument­mallar när du behöver upp­rätta ett doku­ment, t ex ett köpe­avtal eller en fak­tura, en bolags­ordning, ett anställ­nings­avtal, en kör­journal, ett gåvobrev, ett testa­mente eller ett äkten­skaps­förord. Du sparar mycket tid och mini­merar sam­tidigt risken för fel.

  Stora mall­paketet inne­håller mallar för snart sagt alla de doku­ment du kan behöva upp­rätta både i före­taget och privat. 

  Läs mer »
  Framtidsfullmakt mall / blankett

   Ring oss!

   Mån-tors 08:30-16:30
   Fredag 08:30-16:00

   0650-541400

   Maila oss!

   Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

   info@blinfo.se

   kontakta-oss-2017-.png

   Kontakta mig

   Namn:* 
   Telefonnummer:* 
   Kontakta mig angående:

   * obligatorisk uppgift