Enklare att låta redovisningsbyrån deklarera!

Newsroom - Enklare att låta redovisningsbyrån deklarera! - ctl00_cph1_approvedImg

Anlitar du en redovisningsbyrå för att göra din inkomstdeklaration? Med hjälp av Skatteverkets nya tjänst behöver du i fortsättningen bara se över din deklaration som byrån gjort klart och skriva under med e-legitimation.

Digitalisera deklarationen

Skatteverket har nu tagit fram en tjänst som gör det enklare för både kunder och redovisningsbyråer att bli mer digitala. Med hjälp av denna tjänst hoppas vi att fler företag kan digitalisera sin deklarationsprocess och självklart kommer vi på BL att hantera detta i BL Skatt.

Digitala deklarationer

Tidigare har företagare upplevt problem med att även den mest digitala redovisningsbyrån inte kunnat ge deklarationshjälp helt digitalt. Om redovisningsbyrån inte varit ombud har de helt enkelt varit tvungna att lämna huvudblanketten och övriga upplysningar per papper. 

Den nya tjänst som Skatteverket utvecklat gör det enkelt för byrån att skicka in alla uppgifter i inkomstdeklarationen digitalt. Företagaren godkänner sedan deklarationen med hjälp av sin e-legitimation. 

Deklaration och digitalisering 2017

Enligt Skatteverket har bara 44 % av företagarna hittills deklarerat digitalt, jämfört med 86% bland privatpersoner. Bland byråkunderna var andelen som deklarerade helt digitalt förra året bara 25%, trots att hanteringen i övrigt på byråerna till stor del är digital.

Tips!

Företagare som vill ha mer tid till deklarationen kan ansluta sig till en digital brevlåda. Gör det senast 1 mars så har du deklarationen redan 8–9 mars. Pappersdeklarationer skickas ut till och med 15 april.

Få de viktigaste nyheterna kostnadsfritt!

BL Nyhetsbrev kommer en gång i månaden och sammanfattar de viktigaste nyheterna inom skatte-, redovisnings-, juridik- och personalområdet. Anmäl dig och få kostnadsfritt de senaste nyheterna.

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »