podd_header2.jpg

Lyssna och lär med vår podcast!

– få tips på hur du framgångsrikt driver eget företag

Podden är ett samarbete mellan Björn Lundén Information AB och tidningen Driva Eget och vi kommer att prata om allt som har med företagande att göra.

Du kan lyssna direkt här på sidan eller i Soundcloud eller på Acast. Genom att följa oss där missar du inga avsnitt! Du hittar även podden via Itunes.

Om du har en RSS-läsare kan du följa poddens RSS-flöde här:   RSS-icon_liten.png


Tidigare avsnitt:


– 2018 –

36. Kristina Lindhe – högstadieläraren som blev vd för Lexington

Kristina Lindhe valde 1997 att sadla om från jobbet som högstadielärare för att satsa fullt ut på sitt intresse för mode och inredning. Hon lanserade sitt inredningsföretag som sedermera blev Lexington och idag är företaget börsnoterat och återfinns på den globala marknaden inom hemtextil och kläder. 
I det här avsnittet får du veta mer om Kristina Lindhes affärsidé, den resa företaget gjort sedan starten och vad som egentligen ligger bakom framgångarna.

Lyssna på Soundcloud »

35. Nya härliga skattenyheter med Ulf och Thomas

I detta avsnitt berättar och diskuterar Ulf Svensson och Thomas Norrman om ett stort antal av de nyheter som just nu är aktuella inom skatteområdet men även andra nyheter som berör dig med eget företag, bland mycket annat diskuterar dessa herrar följande nyheter:

· Nytt på bilfronten – Bonus-malus-system och förmånsbeskattning av trängselskatt
· Heta nyheter ur budgetpropositionen som trätt i kraft 1 januari 2018.
· Fler branscher omfattas snart av krav på personalliggare
· Månadsuppgifter ersätter årliga kontrolluppgifter
· ”Lyxsporter” och friskvårdsbidrag
· Gåvor och 60-kronan vid representation

Även lite deklarationstips levereras – även om våra poddare rent generellt är lite skeptiska till kvällstidningarnas så kallade deklarationstips.

Lyssna i Soundcloud »

34. UF-företagaren Adrian är framtidens entreprenör

Många framgångsrika egenföretagare har börjat sin företagarkarriär som UF-företagare under sina gymnasieår. En av dessa är Adrian Skoglund som driver UF-företaget Sweet Times Media Group som lanserat en mobilapp i samarbete med etablerade stora och välkända företag.

Deras affärsidé är att erbjuda sina kunder en reklamfinasierad spelapp som heter Memblock baserat på det klassiska bordsspelet Memory.

Vi träffade Adrian för en pratstund och blev mäkta imponerade av hans drivkraft och ambitioner inför framtiden.

Lyssna i Soundcloud »

33. Serieentreprenören Emil Sunvisson och hans företag Qred vill hjälpa små företag att växa

Driven av egen erfarenhet om hur svårt och krångligt det kan vara att finansiera sin verksamhet, brinner Emil Sunvisson, VD på Qred, att hjälpa små företag att få låna pengar till att växa och utvecklas.

Att Emil förtjänar epitetet "serieentreprenör" var tillräckligt för oss att bli grymt nyfikna! Vad driver honom? Och vad är det som gör att man driver en hel serie företag - det här med att skapa nya verksamheter om och om igen? Lyssna och lär i säsongens första avsnitt av Drivaegetpodden.Lyssna i Soundcloud »