Förenklat årsbokslut i enskild firma

Förenklat årsbokslut i enskild firma (K1) – eKurs

I den här webbkursen lär du dig göra ett förenklat årsbokslut i en enskild firma. Vi går utförligt igenom hela flödet från avstämning av årets bokföring till upprättandet av själva bokslutet. Och när du gjort bokslutet har du även stora delar av inkomstdeklarationen klar. 

Se en film om eKursen »

Kursledare:
Maria Zetterberg och Jonas Gladh

Utbildningstimmar:
1 tim redovisning*

GDPR webbkurs
2 omdömen (4,5)
Moms tillkommer. Betalkort eller faktura (ingen avgift).
Kursen levereras online. Du har tillgång till kursen i sex månader från köptillfället.
Skriv ut

Om eKursen Förenklat årsbokslut i enskild firma (K1)

Enskilda näringsidkare med en nettoomsättning på högst tre miljoner kr (dvs de flesta) får upprätta ett förenklat årsbokslut. I den här webbkursen visar vi lättfattligt och konkret hur du upprättar ett korrekt förenklat årsbokslut för din enskilda firma.

Vi gör en genomgång steg för steg från avstämning av bokföringen till ifyllandet av det speciella uppställningsschemat för det förenklade årsbokslutet. Med några få justeringar ligger sedan bokslutet till grund för inkomstdeklarationen.

Under kursen lär du dig följa en tydlig arbetsgång som vi praktiserar på ett exempelföretag. På så vis blir innehållet konkret och begripligt. Efter avslutad kurs har du den kunskap och de verktyg du behöver för att sätta tänderna i bokslutsarbetet i din enskilda firma.

Auktorisation

Kursen ger 1 utbildningstimme (redovisning). SRF Konsulterna tillämpar särskilda beräkningsregler för aktualitetsutbildning för auktorisation – kursen ger 1 utbildningstimme.

Målgrupp

Kursen är grundläggande och vänder sig till alla som vill lära sig upprätta förenklat årsbokslut i en enskild firma (K1).

Kursledare

Kursledare är Jonas Gladh och Maria Zetterberg, båda med gedigna kunskaper i bokföring och ekonomi. De är anställda på Björn Lundén Information och arbetar till vardags i programsupporten för BL:s bokförings- och bokslutsprogram.

Förkunskaper

Kursen är grundläggande. För att tillgodogöra sig kursen krävs därför inga särskilda förkunskaper.

Kursupplägg

Kursen består av inspelat material främst i form av föreläsning och ljudklipp i kombination med förklarande bilder samt faktatexter.

Kurslängd

eKursen motsvarar 1 timmes klassundervisning.

Kursintyg

Deltagare som genomfört kursens samtliga avsnitt får ett kursintyg.  

Användarvillkor

Inloggningsuppgifterna är personliga och du kan endast få kursintyg för en deltagare per köpt kurs.

Från köptillfället har du tillgång till kursen i 6 månader.

Kursinnehåll

 • Så gör du avstämning av bokföringen
 • Värdering av bokslutsposter
 • Bokslutskonteringar
 • Arbetsgång – steg för steg 
 • Praktikfall
 • Blanketten Förenklat årsbokslut

 Andra kurser för dig:

Webbkurser inom skatt och redovisning - Förenklat årsbokslut i enskild firma (K1) – eKurs - ctl00_cph1_tabControll_pg11591_relimg
Deklaration i enskild firma 2018 – eKurs
Läs mer »
Webbkurser inom skatt och redovisning - Förenklat årsbokslut i enskild firma (K1) – eKurs - ctl00_cph1_tabControll_pg13316_relimg
Skatteplanering i enskild firma – eKurs
Läs mer »
Webbkurser inom skatt och redovisning - Förenklat årsbokslut i enskild firma (K1) – eKurs - ctl00_cph1_tabControll_pg13142_relimg
Deklaration i enskild firma
Läs mer »

Så fungerar en eKurs

En e-kurs är en kurs som du går via internet, dvs online. Du går kursen med hälp av din dator, smartphone eller surfplatta. Det innebär att du kan ta del av kursen i princip var du vill och när du vill.

En av fördelarna med en e-kurs är att du går kursen helt i din egen takt. Du kan göra paus mitt i kursen. När du sedan återgår till kursen kommer du till det avsnitt där du senast befann dig.

En e-kurs innehåller filmade föreläsningar i kombination med förtydligande texter och bilder. Flera av våra kurser innehåller dessutom övningsexempel där du kan kontrollera att du tagit till dig kursens innehåll.

Användarvillkor

Inloggningsuppgifterna är personliga och du kan endast få kursintyg för en deltagare per köpt kurs.

Från köptillfället har du tillgång till kursen i 6 månader.

  Hej! Har testat e-kursen "Förenklat årsbokslut i enskild firma" i rent avrostningssyfte. Har tidigare erfarenhet av allt detta men det var många år sedan ... Ni får med beröm godkänt för upplägget! Snabbt och enkelt att söka, bra struktur på utbildningen och bra pedagogik! Sug i er! ;) Vet inte om det funkar men jag ser gärna ett kursintyg att hänga på kontoret vid tillfälle. Allt gott!

  Svara| 
   | | | |::1

  Smidigt sätt att utbilda/fortbilda. Kräver grundläggande bokföringskunskaper. Mycket bra kurs som ger en bra sammanfattning på lite drygt en timme.

  Svara| 
   | | | |::1

Ring oss!

Mån-tors 08:30-16:30
Fredag 08:30-16:00

0650-541400

Maila oss!

Vi svarar inom 24 timmar, dygnet runt vardagar

info@blinfo.se

Kontakta oss!

Kontakta mig

Namn:* 
Telefonnummer:* 
Kontakta mig angående:

 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter »